Wie wij zijn

Anne-Gine Goemans

Na de komst van haar tweede kind besloot Anne-Gine (1971) een roman te gaan schrijven. Vier jaar later verscheen haar debuut Ziekzoekers, waarmee ze de Anton Wachterprijs 2008 won. Met haar tweede roman Glijvlucht won Anne-Gine de Dioraphte Literatuurprijs 2012 en de Duitse M- pionierprijs voor literaire nieuwkomers. In oktober 2015 verscheen Honolulu King, waarvan meer dan 50.000 exemplaren zijn verkocht. Naast het schrijven van romans werkt Anne-Gine als journalist voor kranten en tijdschriften en geeft ze regelmatig workshops en lezingen. 'Lezers vertellen me regelmatig dat ze een boek willen schrijven en vragen om tips. Hoe zet je bijvoorbeeld je levensverhaal op papier? Hoe schrijf je een fictief verhaal? Aan de hand van mijn eigen ervaringen en met passende oefeningen probeer ik cursisten te inspireren. Vaak verzin je de beste dingen wanneer je je ontspant. Sinds ik yogaoefeningen doe en mediteer, heb ik veel meer energie en inspiratie om te schrijven.’

Lolies van Grunsven

Lolies (1971) was jarenlang redacteur voor diverse literaire uitgeverijen. Sinds 2010 heeft zij haar eigen literair agentschap, Van Grunsven Creative Management. Ook geeft ze schrijfcursussen in Amsterdam. ‘Ik heb gemerkt dat je met het bespreken van bestaande verhalen en met behulp van heldere theorie (beginnende) schrijvers veel inzicht kunt bieden in hoe ze een verhaal op de beste manier kunnen inzetten. Ook de feedback op het werk van medecursisten draagt bij aan een beter begrip van je eigen werk. Het doel is om met plezier en kennis van zaken in een week tijd een kortverhaal op papier te hebben staan.’ Met haar literair agentschap vertegenwoordigt Lolies schrijvers als Thomas Acda, Elke Geurts, Anne-Gine Goemans, Sanneke van Hassel, Daan Heerma van Voss, Thomas Heerma van Voss, Jente Posthuma, Henk Spaan, Carly Wijs en Maartje Wortel. Zie ook:
www.vangrunsvencm.com.

Simone van Geem

Simone (1974) is een ervaren yoga- en pilatesdocent en masseur. Daarnaast is ze werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige. Tijdens haar lessen staat ontspanning voorop. Lenigheid of leeftijd spelen geen enkele rol: je bent nooit te oud om de flexibiliteit van je lichaam en geest te verbeteren. Haar gevarieerde aanbod van massages beschouwt Simone als een uitnodiging om te luisteren en te voelen naar wat je lichaam je probeert te vertellen. 'Vanuit mijn brede achtergrond stem ik de behandeling af op wat jij nodig hebt.' Simone beschouwt yoga en massage als een essentieel en effectief middel om stress en ziekte te voorkomen. In de praktijk ziet ze het welzijn en de vitaliteit van haar klanten enorm verbeteren. Opleidingen die zij volgde zijn onder meer: Polestar Pilates, The Pilates Company, Yogateacher 500 hr (vinyasa yoga, yin yoga), NGS sportmassage en diverse massagecursussen, zie ook: www.lilylotus.eu.